Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Verzekeringen

Wanneer u bij ons komt wonen houdt u een paar verzekeringen. U leest hier welke verzekeringen verplicht zijn en welke verzekeringen wij u aanraden.

Zorgverzekering
De basisverzekering moet u houden. In Nederland is het verplicht om minimaal een basisverzekering te hebben. Daarbij is het ook nodig, omdat de Wet langdurige zorg (Wlz) niet alle zorg vergoedt. Een aanvullende verzekering is afhankelijk van uw situatie. Tijdens het intakegesprek bespreekt de cliëntadviseur van het Zorg Adviespunt dit met u.

Aansprakelijkheidsverzekering
De aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Toch kan het verstandig zijn deze te houden. Dan bent u namelijk verzekerd als u per ongeluk schade veroorzaakt aan anderen en/of andermans spullen.

Inboedelverzekering
De inboedelverzekering mag u opzeggen. SZR heeft een collectieve inboedelverzekering afgesloten voor alle bewoners. Neemt u waardevolle spullen mee zoals sieraden of een antieke klok? Deze moet u zelf verzekeren. 

Reis/annuleringsverzekering
U kunt uw reis/annuleringsverzekering opzeggen als u niet meer op reis gaat. Wanneer u bij SZR woont en u gaat een een paar dagen logeren bij bijvoorbeeld uw familie dan heeft u geen reisverzekering nodig.

Andere verzekeringen
De overlijdensrisicoverzekering, levensverzekering en uitvaartverzekering kunt u houden als u deze heeft.

Heeft u nog vragen over verzekeringen dan kunt u terecht bij de medewerkers van het Zorg Adviespunt. Zij zijn te bereiken op 0800-0588 of via zorgadviespunt@szr.nl