Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Huiskamer, maaltijden en activiteiten

Gezamenlijke huiskamer
U hebt uw eigen kamer, maar meestal brengt u de dag door in de gezamenlijke huiskamer. Hier drinkt u met uw medebewoners een kopje koffie of thee, nuttigt uw maaltijden. Als u wilt kunt u meedoen aan activiteiten en gesprekken. De activiteiten vinden zowel binnen als buiten de huiskamer plaats en zowel individueel als in groepsverband. Er is altijd een medewerker aanwezig in de huiskamer.

Maaltijden
De maaltijden kunt u in de gezamenlijke huiskamer met de andere bewoners eten of als u wilt op uw eigen kamer. U mag het zelf klaarmaken of u krijgt hulp van een medewerker. Het ontbijt bestaat uit brood en/of zuivel, ’s-middags krijgt u  soep met brood en in de avond een warme maaltijd. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke smaak en behoefte.

Koffie en thee
Hebt u zin in een kopje koffie of thee? Deze kunt u op de kamer drinken, in de huiskamer of op het terras. Heeft u bezoek? U kunt met uw bezoek naar het restaurant de Symfonie gaan voor een kopje koffie.

Activiteiten
We zijn er niet alleen voor het bieden van zorg, maar ook voor uw welzijn. We bieden verschillende activiteiten aan zodat u een gezellige en fijne dag heeft. De activiteitenbegeleider organiseert één op één activiteiten en activiteiten met en voor de bewoners van de afdeling. Het aanbod is divers, zodat het zo goed mogelijk aansluit op uw voorkeuren en wensen. We vinden het belangrijk dat u de ruimte heeft om te doen waar u zich prettig bij voelt.

Voorbeelden van activiteiten zijn: samen koken of bakken, muziek maken, , een boodschap doen, een (groeps)wandeling, fietstochtje op de Duofiets of een dagje uit. Houdt u van bewegen of creatief bezig zijn? Dan kunt u meedoen met de beweeggroep of de schildergroep. En tijdens een welzijnsmoment kunt u uw handen en nagels laten verzorgen. De activiteitenbegeleiders organiseren ook activiteiten rondom feestdagen en gedenkdagen.

Op Walstede worden ook activiteiten georganiseerd voor alle bewoners van Walstede. Hier leest u er meer over.