Contrast Lettergrootte

Om de pagina makkelijker te lezen kunt u de pagina vergroten, door in Windows Control met + toets in te drukken (op macOS is het Command met + toets).

Ergotherapie

Gaan dagelijkse activiteiten zoals wassen en aankleden, koken, boodschappen doen of tuinieren niet meer vanzelf? Omdat u minder kracht en conditie heeft en/of door geheugenproblemen? De ergotherapeuten van SZR kijken samen met u hoe deze activiteiten zo lang mogelijk zelf kunt blijven doen. Of hoe u ze op een andere manier kunt doen. Dit kan bij u thuis, in ons Behandelcentrum of in onze woonzorgcentra.

Waarmee kan de ergotherapeut u helpen?
De ergotherapeut kijkt samen met u naar de alledaagse handelingen en activiteiten die u niet meer of moeilijk kunt uitvoeren. Daarbij kijkt de ergotherapeut naar wat u nog wel kunt doen. Dit gaat hij of zij met u trainen. Als het nodig is, zoekt de ergotherapeut naar hulpmiddelen of aanpassingen, die u kunnen ondersteunen bij deze activiteiten. Hierbij kunt u denken aan het leren rijden op een scootmobiel of het leren omgaan met een kousenaantrekker. De ergotherapeut kan u ook adviseren over en begeleiden bij aanpassingen in uw woning. Wij schakelen zo nodig andere deskundigen van het behandelcentrum van SZR in, bijvoorbeeld de fysiotherapeut, diëtist, logopedist of specialist ouderengeneeskunde.

De ergotherapeut adviseert en begeleidt ook mantelzorgers. Bijvoorbeeld over hoe om te gaan met de gevolgen van dementie of het voorkomen van overbelasting.

De ergotherapeuten zijn aangesloten bij ParkinsonNet.

 • Specialisaties

  De ergotherapeuten van SZR hebben de volgende specialisaties en aandachtsgebieden:

  • Ouderdomsklachten en meervoudige aandoeningen
  • Geheugenproblemen
  • Neurologische aandoeningen (Parkinson, Niet Aangeboren Hersenletsel, CVA, beroerte)
  • Revalidatie
  • COPD
  • Woningaanpassingen
 • Waar krijgt u ergotherapie?

  De ergotherapeuten van SZR werken in regio Rivierenland. Er is dus altijd een ergotherapeut bij u in de buurt. U kunt met de ergotherapeut afspreken in ons Behandelcentrum in woonzorgcentrum Vrijthof in Tiel. Of op onze locaties Walstede in Tiel of Ravestein in Geldermalsen. De ergotherapeuten komen ook bij u thuis als het nodig is.

 • Hoe regelt u ergotherapie?

  U kunt direct een afspraak maken met een ergotherapeut van SZR. Dat kan met en zonder verwijsbrief van uw huisarts of specialist. Wilt u een afspraak maken of wilt u meer informatie? Bel dan naar het telefoonnummer 0344-671650 van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.

 • Wat zijn de kosten?

  In de basisverzekering zit per jaar 10 uur ergotherapie. Extra vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Wij adviseren u om altijd uw polis na te kijken of te bellen met uw zorgverzekeraar, omdat dit per jaar of situatie kan verschillen.

  Bent u niet verzekerd? Dan gelden voor 2024 deze tarieven:

  • Behandeling ergotherapie € 20,70 per kwartier
  • Behandeling ergotherapie aan huis € 20,70 per kwartier plus € 28,50 toeslag

  Bent u verhinderd? Laat ons dit minimaal 24 uur van tevoren weten, anders worden kosten in rekening gebracht. U kunt bellen naar het secretariaat van ons Behandelcentrum, T 0344-671650 (maandag t/m vrijdag van 8.00 – 17.00 uur).

  Wanneer u niet komt zonder bericht of u hebt te laat afgebeld, dan brengen wij € 35,00 in rekening.

Een afspraak of vragen?
Bel ons Behandelcentrum

Wij zijn er voor al uw vragen over behandeling, therapie en begeleiding.