Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Positief beeld: de zorg voor ouderen in Tiel is veilig en persoonlijk

Woensdag 25 juli

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting (IGJ) sprak in Tiel met ouderen, mantelzorgers en zorgverleners over de samenwerking in de zorg voor kwetsbare ouderen. Er zijn in Tiel veel voorbeelden van goed georganiseerde zorg, uitgaande van de behoefte van de oudere. Met de samenwerking tussen de partijen in het programma “Samen … Oud in Rivierenland” geven we daar samen vorm aan.

Tevreden ouderen in Tiel en veilige zorg
De IGJ zag dat ouderen vinden dat de zorg goed aansluit bij hun behoefte. De zorgverleners hebben veel aandacht voor de veiligheid van ouderen en de meeste ouderen hebben zelf de regie over hun zorg. Een groot compliment voor alle betrokken professionals. Zorgverleners zijn wel op de hoogte van de belasting van de mantelzorgers, maar mantelzorgers missen in de praktijk de afstemming met zorgverleners over hun wensen en mogelijkheden. 

Zorg en ondersteuning werken samen, maar wie pakt de regie?
Zorgverleners zijn gemotiveerd om samen te werken, zo constateerde de IGJ. In Tiel hebben de zorg- en hulpverleners afspraken gemaakt over coördinatie in het zorgnetwerk. De volgende stap is het (beter) toepassen van de afspraken in de praktijk. De inspectie ziet hierin nog verbeterpunten: Wie pakt de regierol en welke taken passen daarbij? Zorgaanbieders en gemeenten gaan samen aan de slag met de thema’s mantelzorg, coördinatie en afstemming van zorg en ondersteuning. Dit is één van de speerpunten in het programma “Samen… Oud in Rivierenland” voor 2018. Lees hier meer over in het rapport van de IGJ.

 Programma “Samen … Oud in Rivierenland”
 “Samen… Oud in Rivierenland” is dé aanpak waar zorg en sociaal domein samenwerken voor innovatieve zorg voor kwetsbare ouderen. Dit doen we met Eerstelijns Centrum Tiel, Zorggroep Gelders Rivierenland, Zorgcentra De Betuwe, Santé Partners, SZR, Ziekenhuis Rivierenland, de Rivierenlandse gemeenten en Mura Zorgadvies.

SZR biedt ook thuiszorg in de regio!

Dinsdag 24 juli

Heeft een cliënt in de thuissituatie, na ontslag uit het ziekenhuis of na revalidatie zorg nodig? Is een personenalarmering een hulpmiddel voor uw cliënt? U kunt hiervoor een beroep doen op Zorg Thuis van SZR.

Waarom Zorg Thuis van SZR?
Uw cliënten kunnen rekenen op professionele verzorging, verpleging en begeleiding. In juni 2018 bracht de inspectie IGZ ons een bezoek en namen zij HKZ audits af. Met een positief resultaat. Tijdens het NPS onderzoek vorig jaar gaf 90% van de ondervraagde cliënten SZR een 8, 9 of 10. Ze bevelen SZR graag aan bij anderen. Opmerkingen van cliënten waren:

  • “Tevreden vanwege de aandacht en betrokkenheid van medewerkers”
  • “Kan niet beter”
  • “Gewoon tevreden”

Wat doet de wijkverpleegkundige?
Onze wijkverpleegkundige indiceert uw cliënt. Hierna bespreekt zij met u en de cliënt welke professionele ondersteuning kan worden aangeboden. De eigen regie en zelfstandigheid van de cliënt is ons uitgangspunt. De wijkverpleegkundige heeft een coördinerende rol binnen het team verzorgenden. Krijgt uw cliënt aanvullende behandelingen van therapeuten? Bijvoorbeeld van SZR. De wijkverpleegkundige is hierbij betrokken. 

Waar is Zorg Thuis van SZR actief?
Zorg Thuis van SZR is actief in Tiel, Kerk-Avezaath, Kapel-Avezaath, Wadenoijen, Geldermalsen, Meteren, Deil, Enspijk en Beesd. De wijkverpleegkundige onderhoudt samen met de teamleden contact met het netwerk in de eerste en tweede lijn.

 Een cliënt aanmelden?
Heeft u een cliënt voor Zorg Thuis? Neem dan contact op met één van onze cliëntadviseurs. Bel naar 0800 – 0588 of mail naar zorgadviespunt@szr.nl.

Geriatrisch Netwerk Rivierenland afdeling Tiel

Dinsdag 24 juli

De zorgvraag van ouderen in de regio Rivierenland wordt steeds complexer. Samenwerken met huisartsen, collega-zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, gemeenten en ouderenbonden wordt steeds belangrijker. SZR werkt met andere organisaties samen in onder andere het Geriatrisch Netwerk Tiel.

Wat is het Geriatrisch Netwerk Rivierenland afdeling Tiel?
Het Geriatrisch Netwerk Rivierenland afdeling Tiel (GNR Tiel) streeft naar een efficiënt en passend aanbod van zorg- en welzijnsdiensten voor (kwetsbare) ouderen in de gemeente Tiel. Het netwerk is voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij zorg- en welzijnsdiensten voor ouderen in de gemeente Tiel. Leden kunnen ouderen beter adviseren. Dat komt omdat zij elkaar leren kennen. En omdat de leden bekend raken met het brede scala aan zorg en hulp dat er is in Tiel. SZR is betrokken bij GNR Tiel. 

Wat doet GNR Tiel?
Drie tot vier keer per jaar organiseert het netwerk een thema-avond voor de leden. SZR is lid van de agendacommissie. De commissie selecteert de onderwerpen voor de thema-avonden en organiseert de avonden.

Tijdens de thema-avond in mei spraken we over het programma Ouderenzorg in regio Rivierenland en de dementieketen. De leden vonden het een interessante avond. De volgende thema-avond is in november. Heeft u ideeën voor een onderwerp? Dan mag u dit doorgeven aan de agendacommissie. 

Wilt u lid worden?
Bent u ook beroepsmatig betrokken bij de zorg voor (kwetsbare) ouderen? Wilt u weten welke expertise er in Tiel beschikbaar? Sluit u aan bij het netwerk. U kunt een mail sturen naar Jacqueline Molag via jmolag@szr.nl.
Uw ideeën voor de thema-avond in november mag u ook naar haar sturen.

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Direct contact


(alle velden met een * zijn verplicht)
Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt