Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Op donderdag 9 november wordt in Tiel een gezellige avond voor mantelzorgers georganiseerd in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

Eerste steen nieuwbouw Lingehof Beesd gelegd

Donderdag 26 april

Woensdag 25 april legden onder grote belangstelling burgemeester Staatsen van Geldermalsen en mevrouw Van Willigen de eerste steen van het nieuwe zorgcentrum Lingehof in Beesd. Mevrouw Van Willigen, 101 jaar, is de oudste bewoonster van Lingehof.

Een energieneutrale woonomgeving voor 50 ouderen
Het nieuwe Lingehof biedt een woonomgeving aan 50 ouderen die verzorging, begeleiding en eventuele behandeling en verpleging nodig hebben. RoosRos architecten ontwierp het nieuwe zorgcentrum. De appartementen krijgen een aparte woon- en slaapkamer. Een deel van de appartementen is te huur voor mensen die zelfstandig willen wonen, maar wel dagelijks zorg en ondersteuning nodig hebben. Het fijne hiervan is dat zij, als zij zwaardere zorg nodig hebben, gewoon in hun appartement kunnen blijven wonen.

 “Op de begane grond komt de algemene ruimte met een keuken. Hier kunnen bewoners maar ook bezoekers uit de omgeving dagelijks tussen 12.00 uur en 19.00 uur terecht voor een heerlijke maaltijd. Hiermee spelen we nog meer in op de wensen van de bewoners”, vertelt Twan Jacobs, lid van de directie van SZR. “Op alle etages creëren we kleine ontmoetingsplekken en rondom het zorgcentrum leggen we een mooie tuin aan. Wij willen op deze manier als baken midden in de wijk staan en samen met de buurt de leefbaarheid in Beesd verhogen. Het gebouw is nagenoeg energieneutraal en voorzien van zonnepanelen en koeling. Technologische middelen die veel worden gebruikt in de zorg nemen wij mee bij de bouw van het zorgcentrum. Dankzij deze domotica bieden wij iedere bewoner een veilige omgeving op maat.”

Het oude zorgcentrum maakt plaats voor het nieuwe Lingehof
In september 2017 verhuisden de bewoners naar hun tijdelijke woonomgeving in Culemborg. In december startte aannemer P. van Leeuwen met het slopen van het in 1986 gebouwde zorgcentrum. De bouw ligt op schema en eind dit jaar verhuizen de bewoners terug naar Beesd. Om binding met Beesd te blijven houden rijden er iedere dag vrijwilligers met een busje op en neer tussen Lingehof Culemborg en Het Klokhuis Beesd. Hier is ook de dagbesteding met bewoners uit Beesd en omgeving.

De bouw volgen? Dat kan via de facebookpagina Nieuwbouw Lingehof

Start campagne 'Ik doe ertoe!'

Woensdag 4 april

Maak kennis met de ouderenzorg en laat je inspireren!
SZR doet mee aan de regionale campagne 'Ik doe ertoe!". Een campagne om medewerkers enthousiast te maken voor werken in de ouderenzorg.

Samen met negen ouderenzorgorganisaties binnen Gelderland maken we ons hard voor ons mooie vak. Met Ik doe ertoe! vertellen we in korte filmpjes waarom het werk er zo toe doet. Dit doen we om mensen te enthousiasmeren voor (werken in) de ouderenzorg.

Onlangs is de online campagne van start gegaan. Kijk op  www.ikdoeertoe.nl en volg de Facebookpagina www.facebook.nl/ikdoeertoe.nl. Hier zie je hoe mooi en waardevol het werken in de ouderenzorg is.

Wil je werken met mensen? Voldoening halen uit je werk en waardering krijgen? Wil je je blijven ontwikkelen en afwisselend werk doen? Maak dan kennis met de ouderenzorg.
logo-heart.jpg

Vrienden van Vrijthof schenken muziekinstrumenten

Donderdag 4 januari

Onlangs hebben de Vrienden van Vrijthof muziekinstrumenten geschonken aan de muziektherapeuten van Vrijthof. De muziektherapeuten Jennifer Zantopp en Linda Philipsen zijn erg blij met deze instrumenten.

Sinds de zomer heeft Vrijthof muziektherapie in het behandelaanbod.
De muziektherapeuten behandelen ouderen met stemmingsklachten, bijvoorbeeld depressies, en gedragsproblemen, zoals dwalen en onrust.

Muziek is het middel om contact te maken en emoties te uiten zonder dat er per se woorden voor nodig zijn. Muziek kan ook helpen om lichamelijk beter te functioneren. Zo kunnen cliënten met spraakproblemen vaak beter zingen dan spreken en kunnen cliënten met de ziekte van Parkinson soepeler bewegen op de maat van muziek.

De instrumenten zullen veel gebruikt gaan worden. Zij helpen mee aan een betere kwaliteit van leven van de ouderen die in Vrijthof verblijven. 

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Direct contact


(alle velden met een * zijn verplicht)
Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt