Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Geslaagd openingsweekend Lingehof

Vrijdag 10 mei

Vrijdag 24 mei was het zover. Onder grote belangstelling werd het nieuwe woonzorgcentrum Lingehof van SZR in Beesd officieel geopend. Mevrouw van Dooijewaard, bewoonster van Lingehof, verrichte de openingshandeling. Dit deed zij samen met Anneke Beverloo en Lilian Sleeuwenhoek, medewerkers van SZR. Na de opening werden de aanwezigen rondgeleid door Lingehof. Lees meer

Schoolkinderen treden op voor bewoners Lingehof
In de pas aangelegde tuin was het ’s ochtends al vroeg druk. Alle kinderen van de basisscholen de Lingelaar en Sint Antonius uit Beesd kwamen op bezoek. Zij traden op voor de bewoners. Op deze manier lieten ze de bewoners weten dat ze blij waren dat Lingehof weer terug is in Beesd. De bewoners genoten enorm van het bezoek. Na afloop kreeg iedereen een ijsje. 

Open dag
Zaterdagmiddag 25 mei was er voor belangstellenden uit Beesd en omgeving een open dag. Die werd erg drukbezocht. Medewerkers stonden klaar om vragen te beantwoorden en bezoekers kregen een rondleiding. Dit leverde enthousiaste reacties op: "wat een prachtig huis, waar kan ik me inschrijven?", "wat wordt er veel gedaan aan activiteiten, ik krijg zin om mee te komen doen!” of "wat een mooi huis en wat zijn de bewoners erop vooruit gegaan!" De Vrienden van Lingehof en Vrouwen van Nu schonken de bewoners van Lingehof twee tuinbankjes. Deze werden ‘s middags onthuld. Harmonie Concordia uit Beesd gaf een optreden voor bewoners, medewerkers en bezoekers. Het openingsweekend werd zaterdagavond afgesloten met een feest voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Hospice Tiel ontvangt bijdrage van Stichting Roparun

Dinsdag 7 mei

Stichting Roparun stelt € 2.500 beschikbaar voor de aanschaf van nieuwe stoelen voor het Hospice. Heinie van Harn van het team Hospice Tiel heeft de aanvraag ingediend. "We zijn heel blij met het toegezegde bedrag. Zo kunnen we het verblijf van onze cliënten nog aangenamer maken. Binnenkort gaan we op pad om nieuwe stoelen uit te zoeken.” Lees meer

Heinie: “Het gaat om 4 eetkamerstoelen, 2 relaxfauteuils en 15 klapstoelen. De huidige stoelen zijn oud en versleten en aan vervanging toe.  De klapstoelen zijn bedoeld voor bezoekers. Deze stoelen nemen weinig ruimte in en zijn snel te pakken. Binnenkort gaan we op pad om nieuwe stoelen uit te zoeken.”

Wat is de Roparun?
De Roparun is een non-stop estafette hardloop race (560 km) vanuit Hamburg naar Rotterdam en vanuit Parijs naar Rotterdam. De Roparun vanaf Hamburg komt ook door Tiel en komt zelfs langs het Hospice. Het evenement vindt plaats in het Pinksterweekend.
De stichting Roparun zet zich in voor de zorg aan mensen met kanker onder het motto, “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Zie www.roparun.nl
 

Muziekkussen uitkomst bij slaapstoornissen

Woensdag 17 april

De WWW-groep van SZR hield op 2 april een Broodje Wetenschap over het muziekkussen. Een kennissessie met een broodje voor medewerkers van SZR. Sprekers Annemieke Raven-de Vries, ontwikkelaar muziekkusseninterventie, en Jennifer Zantopp, muziektherapeut SZR, vertelden over het muziekkussen als interventie bij nachtelijke onrust. Lees meer

Muziekkussen uitkomst bij slaapstoornissen
Slaapstoornissen komen veel voor bij ouderen met dementie (Alzheimer Nederland, 2017). In de richtlijn probleemgedrag wordt geadviseerd om bij nachtelijke onrust (ook) andere interventies dan medicatie toe te passen, zoals (rustgevende) muziek. Het muziekkusseninterventie kan in bepaalde gevallen een uitkomst zijn. Het is erkend door Vilans, gaat uit van iemands persoonlijke voorkeuren en berust op een multidisciplinaire aanpak. 

Het Broodje Wetenschap smaakt naar meer!
Het was een inspirerende bijeenkomst en de deelnemers waren enthousiast. Het Broodje Wetenschap smaakt naar meer!

Wat doet de WWW groep?
WWW staat voor Wanneer Wetenschap Werkt. De WWW groep bestaat uit medewerkers van SZR en is de schakel tussen het UNO-VUmc (Universitair Netwerk Ouderenzorg) en SZR. Zij stimuleren de ontwikkeling, toepassing en verspreiding van nieuwe kennis tussen SZR, dit netwerk en daarbuiten. Zij richten zich op kennis die nieuw is, zijn effectiviteit heeft bewezen (in de praktijk of vanuit onderzoek), relevant, gewenst, haalbaar en begrijpelijk is.

De taken van de WWW-groep zijn:
- Delen van nieuwe kennis binnen en buiten SZR (o.a. UNO-VUmc);
- Overzicht houden op nieuwe kennsis die wordt ontwikkeld, toegepast en geleerd in SZR;
- Signaleren van wensen voor onderzoek, innovatie of leren van nieuwe kennis;
- Helpen om vragen over een onderzoek te koppelen aan de juiste persoon;
- Ondersteunen bij  het adviseren over een onderzoeksvraag.

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt