Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Gratis fittest in gemeente Neerijnen

Dinsdag 26 september

Inwoners van 70 jaar of ouder uit de gemeente Neerijnen kunnen een gratis fittest doen en vitaliteitsadvies krijgen. De fittesten worden in oktober aangeboden in Haaften, Waardenburg en Ophemert. 

Fit en gezond blijven wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kunt u stimuleren. Kies voor een actieve leefstijl met veel beweging. Langer fit zorgt voor langer volwaardig meedoen. Beweegt u niet meer voldoende en zou u eigenlijk wel (weer) willen gaan bewegen? Of krijgt u steeds meer fysieke klachten? Dan krijgt u in oktober een unieke kans! Inwoners van 70 jaar of ouder uit de gemeente Neerijnen kunnen een gratis fittest doen en vitaliteitsadvies krijgen.

De fit- en vitaaltest wordt op drie plaatsen in de gemeente Neerijnen aangeboden.
- Woensdag 18 oktober van 10:00 - 15.00 uur in De Burcht van Haeften, Haaften 
- Zaterdag 21 oktober van 10:00 – 15:00 uur in De Koeldert, Waardenburg
- Woensdag 25 oktober van 10:00 – 15:00 uur in Huis Ophemert, Ophemert

Alle inwoners van 70 jaar en ouder kunnen naar de vitaliteitsdagen komen voor een fittest en advies over uw gezondheid. Alle 70-plussers zijn welkom, ook als u bijvoorbeeld een rollator gebruikt, een beperking heeft of chronisch ziek bent. U kunt ook deelnemen als u weleens struikelt en daardoor meer kans heeft om te vallen of als u zich nu fit voelt en wilt weten hoe u dit blijft. De test wordt voor iedereen op maat aangeboden. Aan de hand van de testresultaten volgt een korte evaluatie en krijgt u een persoonlijk advies. De vitaliteitstest duurt ongeveer 1,5 uur.

Meedoen aan de test betekent: 
- Fitheid wordt gratis getest 
- Persoonlijk advies over hoe uw gezondheid kan verbeteren 
- Advies op maat voor beweegprogramma’s in uw directe omgeving

Alle inwoners van de Gemeente Neerijnen vanaf 70 jaar of ouder ontvangen een persoonlijke uitnodiging via de post. Aanmelden kan via: http://www.welzijnneerijnen.nl/vitaaltesten / of 0418-652371.


Deze vitaliteitsdagen zijn een samenwerking tussen WelzijnNeerijnen, GGD Gelderland Zuid, Actief op Recept, Fysio Xtra Waardenburg, Fysiotherapie Haaften, SZR, Gruson Gezond en Gemeente Neerijnen.

Leerlingen RSG Lingecollege lopen hard voor Vrijthof

Maandag 25 september

Eens in de twee jaar lopen leerlingen van het RSG Lingecollege hard voor een goed doel. Dit jaar lopen de leerlingen voor de Stichting Vrienden van Vrijthof.

Ieder jaar lopen leerlingen van RSG Lingecollege, locatie Heiligestraat, in oktober de Coopertest. Het is een duurloop waarbij je in 12 minuten tijd een zo groot mogelijke afstand probeert af te leggen. De leerlingen lopen zo vaak mogelijk een ronde van 150 meter. Gedurende zeven weken wordt er intensief getraind tijdens de lessen lichamelijke opvoeding, zodat ze goed voorbereid aan de test beginnen. Eens in de twee jaar wordt de Coopertest gekoppeld aan een goed doel, waarbij de leerlingen lopen voor andere kinderen die het niet goed hebben of ziek zijn. Dit jaar lopen de leerlingen voor de Stichting Vrienden van Vrijthof.

Inmiddels hebben ruim 800 leerlingen een envelop ontvangen met daarin informatie over de actie en een inschrijfformulier. Verder zijn er flyers gemaakt, die gebruikt kunnen worden om ouders, familie, vrienden en buren te informeren over de actie, die bedacht is door de sectie LO. Mark Smits, docent LO: "Wat is er mooier om met de inzet van onze leerlingen goed te doen voor de bewoners die in zorgcentrum Vrijthof wonen. Wij proberen door deze actie veel geld in te zamelen zodat deze mensen een aantal leuke activiteiten kunnen gaan doen. De actie is door de leerlingen met veel enthousiasme ontvangen. Tot 29 september kunnen de leerlingen op zoek naar sponsors. De coopertest wordt traditioneel gelopen voor de herfstvakantie. We hopen dat we in november een mooie cheque kunnen overhandigen aan de Stichting Vrienden van Vrijthof”.

Stichting Vrienden van Vrijthof  
De Stichting Vrienden van Vrijthof zamelt geld in om projecten en activiteiten te organiseren voor de bewoners van Vrijthof. Daarvoor is vanuit het zorgcentrum zelf onvoldoende geld beschikbaar. Met de opbrengst van de sponsorloop gaat de Stichting Vrienden van Vrijthof een Hartenwens actie organiseren! Zo veel mogelijk wensen van bewoners laat de Stichting in vervulling gaan. Lucien Tros is voorzitter van de Stichting: “Het is prachtig dat de leerlingen voor onze bewoners gaan hard lopen. In het zorgcentrum Vrijthof in Tiel wonen, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, niet alleen maar ouderen. Een groot deel van de bewoners heeft de pensioenleeftijd nog niet eens bereikt. Vrijthof is dus niet alleen maar voor ‘opa’s en oma’s’, maar ook voor ‘vaders en moeders’; dat maakt de kloof tussen de leerlingen en bewoners toch een stuk kleiner. Dankzij deze Coopertest kunnen we de zon in Vrijthof weer een keer extra laten schijnen”.  

Kijk voor meer informatie op: www.vriendenvanvrijthof.nl

Theatervoorstelling De mantel van liefde en zorg

Maandag 25 september

Het Netwerk Palliatieve zorg Rivierengebied bestaat 20 jaar. Ter gelegenheid hiervan organiseert het netwerk  op woensdag 11 oktober a.s. de theatervoorstelling 'De mantel van liefde en zorg' door Kees van der Zwaard.
Iedereen is welkom! Aanmelden kan tot 4 oktober a.s.

De voorstelling wordt van 19.30 – 21.00 uur gehouden in Vrijthof, Burgemeester Meslaan 49 in Tiel. De toegang is gratis. 

Palliatieve zorg betekent letterlijk: een mantel van zorg

Deze "warme" zorg is al eeuwen oud. In de loop van die eeuwen verloren en weer teruggevonden. In onze tijd sterk verbonden met zorg rond het levenseinde.
Zo ook in de regio Rivierenland. Twintig jaar geleden zijn er een aantal initiatieven genomen waardoor deze zorg weer tot bloei kwam. Zo zijn er groepen vrijwilligers palliatieve zorg opgericht (VPTZ) om mensen thuis bij te staan, zijn Hospice voorzieningen gebouwd en is er een netwerk van zorgaanbieders opgericht (Netwerk Palliatieve zorg Rivierengebied) die samen de kwaliteit van deze zorg stimuleren. Anno 2017 staan de Hospices in de regio goed bekend en kan er thuis intensieve zorg geleverd worden als dit nodig is.
Om dit te vieren en mede in het kader van de IDPZ (Internationale Dag van de Palliatieve Zorg) bieden we een speciaal voor die gelegenheid gemaakte theatervoorstelling aan van Kees van der Zwaard.

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden via de website van het Netwerk Palliatieve zorg Rivierengebied. Aanmelden kan tot 4 oktober a.s. (zie: www.netwerkpalliatievezorg.nl/rivierengebied, pagina 'Hulpverleners' en dan de pagina 'Scholingen').

Rondleiding Hospice Tiel
Voorafgaand aan de voorstelling kunt u een rondleiding krijgen door het Hospice in Tiel. Het Hospice is onderdeel van Vrijthof. Aanmelden per mail: npzrivierengebied@szr.nl.

Kees van der Zwaard
Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Direct contact


(alle velden met een * zijn verplicht)
Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt