Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Zaterdag 25 mei - open dag Lingehof

Vrijdag 10 mei

Zaterdagmiddag 25 mei organiseren wij een open dag voor belangstellenden in woonzorgcentrum Lingehof. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in het nieuwe Lingehof. Dit kan tussen 14.00 en 16.00 uur.  Lees meer

Vanaf begin dit jaar zijn de bewoners van Lingehof weer terug in Beesd in een prachtig nieuw gebouw. Inmiddels heeft iedereen er zijn draai gevonden. Daarom is het tijd voor een openingsweekend met op vrijdag 24 mei een officiële opening voor genodigden en op zaterdag 25 mei een open dag voor alle belangstellenden.

Open dag op 25 mei: rondleidingen, informatie, hapjes en drankjjes
Tijdens de open dag leiden medewerkers je rond en geven je uitleg over de verschillende afdelingen en activiteiten. De Vrienden van Lingehof en Vrouwen van Nu bieden de bewoners van Lingehof tuinbankjes aan. Om 15.00 uur worden de bankjes onthuld. Voor de bezoekers van de open dag staat er een hapje en een drankje klaar.

Hospice Tiel ontvangt bijdrage van Stichting Roparun

Dinsdag 7 mei

Stichting Roparun stelt € 2.500 beschikbaar voor de aanschaf van nieuwe stoelen voor het Hospice. Heinie van Harn van het team Hospice Tiel heeft de aanvraag ingediend. "We zijn heel blij met het toegezegde bedrag. Zo kunnen we het verblijf van onze cliënten nog aangenamer maken. Binnenkort gaan we op pad om nieuwe stoelen uit te zoeken.” Lees meer

Heinie: “Het gaat om 4 eetkamerstoelen, 2 relaxfauteuils en 15 klapstoelen. De huidige stoelen zijn oud en versleten en aan vervanging toe.  De klapstoelen zijn bedoeld voor bezoekers. Deze stoelen nemen weinig ruimte in en zijn snel te pakken. Binnenkort gaan we op pad om nieuwe stoelen uit te zoeken.”

Wat is de Roparun?
De Roparun is een non-stop estafette hardloop race (560 km) vanuit Hamburg naar Rotterdam en vanuit Parijs naar Rotterdam. De Roparun vanaf Hamburg komt ook door Tiel en komt zelfs langs het Hospice. Het evenement vindt plaats in het Pinksterweekend.
De stichting Roparun zet zich in voor de zorg aan mensen met kanker onder het motto, “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Zie www.roparun.nl
 

Muziekkussen uitkomst bij slaapstoornissen

Woensdag 17 april

De WWW-groep van SZR hield op 2 april een Broodje Wetenschap over het muziekkussen. Een kennissessie met een broodje voor medewerkers van SZR. Sprekers Annemieke Raven-de Vries, ontwikkelaar muziekkusseninterventie, en Jennifer Zantopp, muziektherapeut SZR, vertelden over het muziekkussen als interventie bij nachtelijke onrust. Lees meer

Muziekkussen uitkomst bij slaapstoornissen
Slaapstoornissen komen veel voor bij ouderen met dementie (Alzheimer Nederland, 2017). In de richtlijn probleemgedrag wordt geadviseerd om bij nachtelijke onrust (ook) andere interventies dan medicatie toe te passen, zoals (rustgevende) muziek. Het muziekkusseninterventie kan in bepaalde gevallen een uitkomst zijn. Het is erkend door Vilans, gaat uit van iemands persoonlijke voorkeuren en berust op een multidisciplinaire aanpak. 

Het Broodje Wetenschap smaakt naar meer!
Het was een inspirerende bijeenkomst en de deelnemers waren enthousiast. Het Broodje Wetenschap smaakt naar meer!

Wat doet de WWW groep?
WWW staat voor Wanneer Wetenschap Werkt. De WWW groep bestaat uit medewerkers van SZR en is de schakel tussen het UNO-VUmc (Universitair Netwerk Ouderenzorg) en SZR. Zij stimuleren de ontwikkeling, toepassing en verspreiding van nieuwe kennis tussen SZR, dit netwerk en daarbuiten. Zij richten zich op kennis die nieuw is, zijn effectiviteit heeft bewezen (in de praktijk of vanuit onderzoek), relevant, gewenst, haalbaar en begrijpelijk is.

De taken van de WWW-groep zijn:
- Delen van nieuwe kennis binnen en buiten SZR (o.a. UNO-VUmc);
- Overzicht houden op nieuwe kennsis die wordt ontwikkeld, toegepast en geleerd in SZR;
- Signaleren van wensen voor onderzoek, innovatie of leren van nieuwe kennis;
- Helpen om vragen over een onderzoek te koppelen aan de juiste persoon;
- Ondersteunen bij  het adviseren over een onderzoeksvraag.

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt