Wij maken op deze website gebruik van cookies.

Deze melding verbergen

Dagverzorging SZR - voor ontmoeting en ondersteuning

Vrijdag 1 maart

SZR biedt op 4 locaties dagverzorging. Vandaag nemen we een kijkje bij de dagverzorging in Ophemert. Medewerkster Fanny van Wijk en vrijwilligster Miet Groenhof ontvangen ons hartelijk. Fanny: "Voor mensen die alleen zijn, hulpbehoevend of vergeetachtig worden is de dagverzorging een aanrader. Lees meer

"Dagverzorging biedt ondersteunng door middel van een dagprogramma. Tegelijkertijd wordt de mantelzorger ontlast".

Zo lang mogelijk actief blijven
"We bieden structuur en doen diverse activiteiten om mensen zo lang mogelijk fysiek en mentaal fit te houden. Denk aan spelletjes doen, bewegen en creatieve activiteiten. Deelnemers kunnen daardoor langer zelfstandig thuis blijven wonen."

Vrijblijvende kennismaking
"We merken dat mensen er vaak tegenop zien om hier te komen. Maar als ze eenmaal zijn geweest, dan vinden ze het fijn. Wilt u weten of de dagverzorging iets voor u of uw naaste is? Kom dan vrijblijvend kennis maken. Een kopje koffie of thee staat voor u klaar. Als u van tevoren even belt naar 06-22664531, dan houden wij rekening met uw komst."

Locaties dagverzorging
SZR biedt dagverzorging in Tiel (woonzorgcentrum Walstede), Geldermalsen (De Pluk), Beesd (het Klokhuis) en Ophemert (Huis op Hemert). Meer informatie via 0800-0588 (Zorg Adviespunt).

Eerste paal geslagen van nieuw revalidatiegebouw in Tiel

Woensdag 20 februari

Dinsdag 19 februari was het zover. Onder een stralende zon is de eerste paal van de nieuwbouw van Revalidatie Tiel geslagen. Renske Krikke, al bijna 50 jaar in dienst van SZR, mocht de machine bedienen om de paal te slaan. In 2020 moet het nieuwe gebouw op het terrein van woonzorgcentrum Vrijthof  klaar zijn.
Lees meer

Architect Grunstra en aannemer P. van Leeuwen zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van het prachtige ovaalvormige gebouw.

Een modern onderkomen voor cliënten die bij SZR revalideren
De nieuwbouw krijgt 51 zorgappartementen voor revalidatiezorg voor ouderen. Cliënten verblijven hier enkele dagen of weken. De eenpersoons appartementen zijn verdeeld over drie etages en zijn ongeveer 35 vierkante meter groot.  Met de nieuwbouw komen de drie revalidatie-afdelingen van SZR bij elkaar in één gebouw.

Qwiek up voor bewoners Ravestein

Donderdag 14 februari

Het gehandicaptenplatform Geldermalsen heeft de bewoners van Zorgcentrum Ravestein een Qwiek up geschonken. De Vrienden van Ravestein hebben daar nog eens 8 extra belevingsmodules bij gedaan. Een mooi geschenk voor de bewoners van Ravestein. Lees meer

Overhandiging qwiek up

Wat is een Qwiek up?
Een Qwiek up is een apparaat dat beelden projecteert op wanden en plafonds. Tegelijkertijd kan er rustgevende muziek afgespeeld worden. Het is een mobiel apparaat, dus je kunt op elke plek de beelden laten zien. De Qwiek up is daarom ook te gebruiken voor mensen die thuiszorg krijgen.

Voor wie is de Qwiek up bedoeld?
De Qwiek up is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld dementie of lichamelijke of geestelijke beperkingen. Denk hierbij aan mensen met innerlijke onrust, veel loopdrang, terminale cliënten, cliënten waar veel spierspanning is etc. De beelden en de muziek kunnen mensen activeren, maar ook laten ontspannen. Mooi om te zien hoe mensen er blij van worden, ontroerd raken of meezingen en klappen.

Makkelijk in gebruik
De Qwiek up is makkelijk in gebruik en kan zowel door medewerkers als mantelzorgers gebruikt worden. Je kunt ook zelf een USB stick met foto's afspelen.

Wil je meer weten over de Qwiek up of wil je een keer komen kijken?
Je bent van harte welkom in Ravestein of kijk op de website van Qwiek up

 

Stel een vraag

Zorg Adviespunt

Bij het Zorg Adviespunt van SZR kunt u terecht met vragen op het gebied van zorg en behandeling.   Er werken deskundige cliëntadviseurs, die uit het brede pakket aan producten dat SZR biedt, een passend aanbod kunnen doen. Zij kunnen u snel van de juiste informatie, advies en ondersteuning voorzien en zonodig ondersteunen bij de aanvraag van een indicatie.

Samen met u zoeken zij naar de beste oplossing. Zij geven advies op maat en brengen daarvoor, mocht dat nodig zijn, ook graag een bezoek bij u thuis.

Direct contact


(alle velden met een * zijn verplicht)
Het is voor mij belangrijk dat cliënten de juiste zorg op de juiste plaats ontvangen en dat cliënten tevreden terugkijken op de tijd dat ze zorg hebben ontvangen van SZR.

Saskia Beck Manager Zorg Adviespunt